// Seneste Værker
- Vis her
- Download pdf
- Nyere Malerier og Grafik
- Ældre Malerier og Grafik
- Portrætter
- Skulpturer
- Lysarbejder
- Installationer
- Diverse

Order-Chaos

Interaktivt computer-genereret hologram monteret på sokkel af patineret messing. 2010

ORder Chaos Holo

Den ultimative OTA Solgryn pakke - en uendelig rejse

Når man på et hollandsk universitet skal gøre matematik underholdende i forbindelse med rekursivitet og uendelighedsbegrebet, taler man om Droste-effekten. Der hentydes til en kendt kakao-emballage med en ygeplejerske med en serveringsbakke, hvorpå der stÅr en pakke med billede af en sygeplejerske osv.
Den hollandske kunstner M.C. Escher, som var kendt for sine umulige og paradoksale konstruktioner anskueliggjorde ogsÅ det uendelige med sine rekursive billeder

I Danmark har fhv. docent i matematik ved Københavns Universitet Flemming Topsøe indført begrebet Ota Solgrynmængder i sin undervisning som metaforisk undervisningseksempel.
Den fascinerende fantasistimulerende emballage med den friske dreng - der løber med en pakke solgryn under armen - med et billede af en frisk dreng, der løber med den pakke osv.- er desværre udgået af produktion og siden tresserne erstattet af forskellige kedelige og fantasiløse designs. I forlængelse af min beskæftigelse med rekursivitet skabte jeg en lille installation på Grønningens udstilling 2010.

Se video her

ota

Skulpturen VD

VD er både en skulptur i rustfrit stål og en spejlende lysskulptur. Den er udført for Slots- og Ejendomsstyrelsen og opstillet foran Vejdirektoratets nye tilbygning i Skanderborg.

Selve skulpturen hviler på en sokkel af sort glas med transparente anagrammer af ordet "VEJDIREKTORATET" på den vandrette overflade.

Anagrammerne afspejles i nogle af skulpturens arealer, som igen afspejles i andre arealer, hvorved der opstår små brudstykker af uendeligt rum.
Skulpturens spejlinger vil kunne opleves om dagen, men vil i mørke være mere dramatisk, når de mange LED-lyskilder inde i soklen tændes. Set fra kun ét bestemt øjepunkt på en afstand af 25 m. vil man kunne opleve bogstaverne VD.

Download billeder i høj opløsning her

 

ojepunkt

 

ojepunkt

 

ojepunkt

 

ojepunkt

 

ojepunkt