// Værker // Diverse // Virtual Cross
- Vis her
- Download pdf
- Nyere Malerier og Grafik
- Ældre Malerier og Grafik
- Portrætter
- Skulpturer
- Lysarbejder
- Installationer
- Diverse

Virtual Cross
En lysskulptur som anvender et nyt optisk princip.

En skulptur og en ny måde at se på. Kunstnere Henrik Boëtius og Frithioff Johansen

Uden sit eget lys aktiveret fremtræder Virtual Cross som en stor tung tavs ventende monolit.

Med sit lys aktiveret bliver den til et stort aktivt transparent rum, som visuelt rækker langt ud over skulpturens egne fysiske rammer.

Dette rum er, paradoksalt nok, både begrænset og grænseløst.

Skulpturen er interaktiv med beskueren og omkalfatrer velkendte love omkring dybde og perspektiv.

Selv på lang afstand behøver man ikke skifte ret megen synsvinkel for at opnå en dramatisk transformation af billedet. På samme tid vil billederne i skulpturen vokse, jo større afstand man betragter dem på.

Vi har valgt det puritanske tegn og magtfulde symbol krydset/korset (hvor tvetydigt det end kan virke) fordi det ikke mindst er uhyre velegnet til at anskueliggøre det 3-dimensionale rum - som et koordinatsystem.

Skulpturen vil blive ydet mest retfærdighed ved at blive anbragt med megen plads omkring sig. Det vil give tilskueren de bedste muligheder for at opleve den dramatiske interaktion - både på stor afstand og på nært hold.

Virtual Cross kan opleves både ved dag og ved nat.

Virtual Cross var oprindeligt ønsket opstillet på Eik Skaløes Plads på Holmen, ønsket af alle skolerne på stedet, støttet af stedets arkitekter, støttet af adskillige fonde, støttet af Københavns Kommunes kulturfond. Tilladelsen var givet. Projektet måtte opgives, fordi der manglede ca. 600.000 kr.

Se Video om Virtual Cross